Welkom

Mijn naam is Helna de Bruyn

Creëren, vanuit niets ‘iets’ laten ontstaan zit in mijn genen en doe ik vanaf mijn jonge jaren. Vijf jaar volgde ik aan de Vrije Academie in Delft  de cursussen schilderen (olie- en acrylverf), tekenen, aquarelleren, boetseren (klei en bijenwas), portrettekenen, etsen en ruimtelijke vormgeving. Dit was een prachtige verdere ontdekkingsreis in de wereld van en het werken met verschillende materialen.  Tekenen en schilderen hebben op dit moment mijn voorkeur, maar het werken met andere materialen sluit ik nooit uit.

Mijn grootste bronnen van inspiratie zijn de natuur. Vooral de vaak mooie, grillige, sierlijke en krachtige vormen van bomen, boomstronken en delen van hun wortels zijn een blijvende bron van inspiratie en leg ik vast met grafietpotloden van verschillende hardheden. Daarnaast schilder ik (jonge) dieren uit de Wildlife en heb ik een onverklaarbare binding met Native American.

      ‘I’m coming!’

Acrylverf   60×50 cm.  (sold)

      ‘Shining bright’

Acrylverf   90×60 cm. (Opdracht)

      Grafietpotloodtekeningen

Ingelijst in een passe-partout van 40×50 cm.

      Memoryspel in Indiaanse stijl

25  acrylverf schilderijtjes van 5×6 cm. vormen de basis van dit mooie en kleurrijke spel.

PONKI ‘Alle bizons nog aan toe!’ is de titel van het door mij geschreven- en geïllustreerde kinderboek (vanaf ± 7 jaar), ook de omslagillustratie is van eigen hand. Spannend, leuk en leerzaam!

Lid NABK (Nationale Associatie voor Beeldend kunstenaars).